Rigtering introductie illustratie

Onze werkwijze begint bij de intake

Na (telefonische) aanmelding krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. Met je ouders spreken we af of alleen jij, alleen je ouders of jullie samen komen. In dit gesprek van ongeveer anderhalf uur brengen we samen in kaart hoe en waarmee we je kunnen helpen. We sluiten het gesprek af met een voorstel voor passende hulp. Als je hiermee akkoord gaat dan stellen we een
behandelingsovereenkomst op en kan een vervolgafspraak op korte termijn plaatsvinden. Deze afspraak heb je in principe met dezelfde hulpverlener die het intakegesprek met jou en/of je ouders voert. Het is ook mogelijk dat je na dit intakegesprek zelf weer verder kunt of dat wij je doorverwijzen.

Rigtering doelgroepen

Vervolg

Na het intakegesprek plannen we samen afspraken. Dat kan wekelijks zijn, maar ook minder vaak. Dit is afhankelijk van wat jij en onze hulpverlener samen wenselijk vinden. Een individuele behandelsessie duurt 45 minuten. Voor onderzoek en groepen gelden andere tijden. Meer informatie hierover vind je op de pagina Hulpvraag.

Toestemming

Als je tussen de 12 en 16 jaar oud bent dan hebben we toestemming nodig van je ouder(s)/verzorger(s) om je te kunnen helpen. Als je 16 jaar of ouder bent, dan is deze toestemming in principe niet nodig. Wel streven wij er zo veel mogelijk naar om ouders te betrekken bij het onderzoek en/of de behandeling.

Heb je nog vragen over onze werkwijze? Mogelijk vind je het antwoord op onze pagina met veelgestelde vragen. Zo niet, neem dan contact op met onze praktijkondersteuner op nummer 026-4461134.